slider-1b

Hammam

dienst-4

 

De hamam : Eeuwenoude technieken om goede gezondheid te stimuleren

Het stoombad, vaak een Hamam  genoemd, heeft vanwege zijn heilzame werking aangetoond één van de beste methoden te zijn voor het behoud van een goede gezondheid en het wegnemen van de dagelijkse stress, spanning en vermoeidheid.

Het stoombad behoort tot een van de eeuwenoude tradities van natuurlijke baden. De temperatuur in de ruimte bedraagt een aangename 45 gr. Celsius.
Daar de hoeveelheid vocht in stoom hoger is dan de vochtigheidsconcentratie in de opperhuid, vormt zich een waterlaag op het lichaam waardoor de lichaamstemperatuur stijgt.
De interactie tussen stoom en warmte stimuleert bloed en lymfe circulatie. Hierdoor worden giftige stoffen door het lichaam naar de huid gestuwd en via transpiratie verwijderd.
Behandelingen in de hamam traditie bestaan uit b.v. scrubben, olijfolie-zeep massage en manuele rekking van de spieren.
Zwarte zeep : 
Gemaakt door zouten te laten weken in olie en zwarte olijven uit te persen. De zeep reinigt, verzacht en versoepelt de huid.
Rassoul
Of ghassoul - deze vulkanische klei wordt gemengd met water tot een modderige brij die rijk is aan minerale zouten en oligo-elementen.
Arganolie
De honingkleurige olie die gewonnen wordt uit amandelen van de vruchten van de arganboom, is rijk aan essentiële vetzuren, vitamine E en polyfenolen.
Deze olie die zeer rijk is aan antioxidanten,wordt al heel lang gebruikt om de huid, het haar en de nagels te voeden en te beschermen tegen de zon.